Den sedmnáct

Trilho: PR2FLO

Zajímavosti: Moinho de água, Cascata da Ribeira do Ferreiro

Ráno jsme se probudili, oblékli se a jeli na pochod SMRTI. Bylo to sice medium ale bylo to 13 km. Nahoru jsme jeli autem a dolů šli pěšky. Dolů to sice bylo snadší ale i tak jsme šli nahoru asi 350m. Cestou jsme viděli krávy, žrali nás mušky a lezli jsme na různé vyhlídky.

Asi v půlce cesty jsme se zastavili v restauraci. Táta si dal rybu, mamka si dala něco podobného (Feijoada – typické portugalské jídlo z fazolí, chouriça, česneku – poznámka editora) a mi tři jsme si dali hranolky se špízy. Když jsme dojedli přinesli nám vydlabanou tykev, do které nám dali účtenku a my jsme tam dali peníze.

Za chvilku jsme dorazili do mlýna a zrovna tam byla jedna paní a tak nám to tam ukázala. Viděli jsme jak ze sušené kukuřice dělají mouku. Potom nám ukázala mlýnek a šli jsme dál. O kousek dál byla cesta k jezírku a tak jsme tam šli.

Když jsme dorazily k jezírku s vodopády, tak jsme si dali sušenky, napili se a šli zpět. Potom už jsme šli poslední 4 km dolů. Když jsme viděli vesnici byli jsme rádi že jsme to ušli. Ještě jsme rychle nakoupili a šli jsme rovnou domů, kde jsme si pustili film.

Dobrou noc

Zuzanka

2 thoughts on “Den sedmnáct

  1. Tahle serie fotek s vodopády mi hodnē pripomíná Havajské otrovy, hory, hodnē zelenē a hlavnē padající voda z neskutečnych vyšek. Nádhera.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *