Den sedm

Trilho: PRC28SMI

Zajímavosti: Čajová plantáž, Muzeum tabáku

Ráno jsme se probudili a hned jsme se šli obléct a nasnídat. Potom jsme nasedli do auta a jeli jsme na pochod skorosmrti. Jeli jsme skrz mraky, takže táta pomalu neviděl na cestu. Asi v půlce cesty jsme zastavili a šli jsme na rozhlednu.

Poté jsme jeli na čajovou plantáž. Tam jsme si prošli fungující továrnu na čaj, která funguje už od roku 1883. Byla tam místnost kde jsme mohli ochutnat vyrobený čaj. Byly tam dva druhy čajů, který se jmenovali Broken (černý čaj) a Matcha (zelený čaj). Víc mi chutnal asi ten černý čaj.

Poté jsme šli na pochod skorosmrti, který byl ale označený jako easy (Všechny ostatní co jsme psali byly medium), mezi čajové keře. Táta s mámou a Danem ochutnali zelené lístečky a prý byly moc dobré. Jak jsme si vše prošli chtěli jsme ještě nějaké ty suvenýry. Mamka koupila pět velkých balíků čaje a všem zmrzlinu. Já jse měla citrón, Šíma maracuju a zbytek rodiny zmrzlinu ze zeleného čaje.

Potom jsme jeli do vesnice Maia kde bylo museum tabáku. Byly tam rostliny ze kterých se vyráběly cigarety a doutníky. Byly tam stroje kde se ty rostliny mlely a sušily atd. Potom už jsme toho měli dost a tak jsme jeli dom. S mamkou jsme ještě skočily do obchodu pro jablka, sušenky a pak už začalo pršet (celý den to hrozilo). Doma jsme si všichni zahráli kanastu a dobrou noc.

Zuzka

3 thoughts on “Den sedm

  1. Díky, že fotíte flóru (i faunu)! Většinu jsem identifikovala, tabák mi roste na zahradě, ale červené trumpetičky nevím… že by fuchsie? Je to ale nádhera…

    1. Červené trumpetičky nevíme, prostě něco, co rostlo podél cesty. Ale podobně nás překvapil kvetoucí bambus. Ani jsme nevěděli, že může kvést. Jinak se hlásíme z ostrova Terceira. Přelet a vše ostatní proběhlo jak mělo, už jsme na ubytování a chystáme se na průzkum a pozdější nákup.

    2. Tak omlouvám se, myslel jsem jiné červené trumpetičky. Ty, co jsou tady vyfocené, tak tak kvete tabák.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *